FLATTERHAFT SANDY LANE OF CLAANS "Sandy"
  Hon
är född / She was born:

<-- TILLBAKA
<-- BACK

 

  NAVELSGRAD;
  HD INDEX;

 

 
Prisse är en gosse med kepsen i hand...
Här berättar Lisa om sin Prisse, hennes första "egna" Flatcoat som hon själv har tränat och fört på prov och visat på utställningar...


Prisse är en ärlig och härlig individ, lätt förd och en utmärkt "första-gångs-hund" för mig.

<<<---Prisse med en duva

 

Här med syrran Iris (Fla. Öga för öga)--->

 

 
Tolerant och snäll mot valpar och kompisarna i flocken, han lever och umgås med sin store bror Gunnar, samt Aaron där de dagligs busar på promenader.

<<<---Prisse nosar på "syrran" Iris valpar, kanske är det Svante eller Lajla ??!!

 

 

Prisse 10 månader --->>>

Han har ett mycket vackert i fyllt huvud och korrekt bett, vänligt uttryck med strama ögonkanter, stram lång hals vacker överlinje med en välburen svans.

Han har en kraftfull benstomme och vacker päls, så med sin bruna kostym har han vunnit flera klassvinster och nu i bagaget 1 Cert, 3 R-Cert i Sverige 2 Cert, 1 R-Cert i Danmark.

Redan som liten valp så märkte man att han var tyst i arbete, följsam och uppmärksam på mig.

Han är spontan och mjuk i sitt apportgrepp, vansinnigt stor vatten passion, han simmar kraftfullt och fokuserat.

Prisse ställer gärna upp på vad jag så önskar även om han egentligen inte orkar mer på tränings passet, så gör han det för min skull, en riktig gentleman med sina stora fötter ;)

De övningar som jag bjuder honom förstår nog vaken jag eller Prisse hur svåra de är ibland, så säger i alla fall "kennel mor" men vi brukar reda ut dem till lyckade resultat.

 
 

På vår gemensama första start på B-prov så fick vi ett 2.a i Nkl, vilket jag i dagsläget är glad för.


I dags datum har han 1 Nkl och en 2 Ökl, och ser redan fram emot fortsatta prövningar tillsammans, för vi är långt ifrån färdiga.


 

 

 

På hösten och vintern är vi i Skåne på olika gods och apporterar And och Fasan, det är en häftig upplevelse att aktivera sin hund, i det absolut rätta elementet.

Mitt nästa delmål är att göra ett kkl, vilket jag är anmäld på.

Kan bara summera; Jag är så glad att just denna gosse är min, och att jag tycker det är så kul att följa "brunhövvet's" barn och lägger stor vikt och glädje att hålla kontakt med dem, via sms, mejl och FB.